Zomerse groene asperge salade

Zin in een zomerse salade die nét even anders is? Fris, voedzaam én boordevol kleur? Dan is deze maaltijdsalade iets voor jou. We combineren heerlijke romaine sla met warme gebakken asperges, vers lentefruit, roerei en quinoa. En daar gieten we de lekkerste romige tahinidressing overheen, zodat je gewoon niet kunt stoppen met eten van deze heerlijke salade.

Waarom deze zomerse salade?

Met warm weer wil je iets lichts, maar wel iets dat vult. Geen zielig slablaadje, maar een salade met bite. Met smaak. Met iets zoets. Met iets zuurs. Met eiwitten en langzame koolhydraten. Dat heeft deze salade allemaal!

Denk aan:

  • Geroosterde asperges voor die lekkere hartige touch
  • Quinoa als voedzame basis
  • Sappige mango of perzik voor het zoete evenwicht
  • Romige dressing van tahini
  • Blauwe bessen en frambozen voor het frisse zuurtje

Groene asperges: even aanbakken, that’s it

Koken? Nee joh. Groene asperges bak je gewoon kort in de pan. Dan blijven ze beetgaar, vol smaak en krijgen ze van die mooie bruine randjes. En het belangrijkste: ze worden niet draderig! Daar wordt iedereen blij van 🙂

De dressing brengt alles samen

Een goeie dressing maakt of breekt je salade. Deze tahini dressing is romig, zuur, een beetje zoet en umami. Alles wat je wil. Mix ‘m van tevoren, proef, en pas aan naar je smaak. En oh ja, maak gerust wat extra, want hij is ook heerlijk over geroosterde groenten bijvoorbeeld!

Meer van dit soort recepten?

Dan hebben we iets tofs voor je: ons gratis weekmenu met 7 snelle en gezonde avondrecepten.
Zonder gluten. Zonder zuivel. En allemaal binnen 30 minuten te maken, en met kant-en-klaar boodschappenlijstje!

Zomerse asperge salade met tahini dressing

Bereidingstijd 20 minuten
Keuken Italiaans, Midden-Oosters
Porties 2

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 60-100 gram quinoa
  • 1 theelepel bio groente bouillonpoeder
  • 250 gram groene asperges
  • 1 eetlepel olijfolie of kokosolie
  • 150 gram romaine sla
  • 1 rijpe perzik of 1 rijpe mango
  • 10 gram basilicum gewicht met steel
  • 5 eieren
  • Zout en peper
  • 100 gram frambozen
  • 50 gram blauwe bessen
  • 250 gram cherry tomaatjes

Tahini dressing

  • 1 eetlepel lichte tahini (donkere variant is te bitter)
  • 2 eetlepels appel- of wijnazijn
  • 1 eetlepel honing of agavesiroop
  • 1 eetlepel bio sojasaus (glutenvrij) of vissaus

Instructies
 

  • Kook de quinoa af met het bouillonpoeder zoals op de verpakking staat beschreven. Verspreid daarna op een bord om iets af te laten koelen.
  • Knak de kontjes van de asperges (breken altijd op juiste punt) en snijd ze in stukken ter grootte van een vingerkootje. Bak deze op medium vuur aan in de koekenpan met olie en schud regelmatig door. Bak tot ze bruin en beetgaar zijn.
  • Snijd ondertussen de romaine sla in reepjes, de perzik in stukken en de basilicumblaadjes in reepjes. Meng dit met elkaar in de ruime mengkom.
  • Tik de eieren bij de asperges als ze beetgaar zijn en voeg zout en peper toe. Roerbak deze mee tot ze gaar zijn. Laat iets afkoelen.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing goed door.
  • Verdeel de quinoa over een diep bord en top af met de salade, asperge met ei, frambozen, blauwe bessen, cherrytomaatjes en de dressing. Smullen!

Delen:

Geschreven door:

Foto van Mandy en Jerry
Mandy en Jerry

Eigenaar

Ontdek onze  laatste recepten

Geroosterde groenten met cashew

snelle-quiche

Snelle quiche met broccoli en Parmezaan

courgette-friet

Courgette-Parmezaan friet met snelle mayo