Verwarm de oven voor op 180 graden.
Halveer de flespompoen in de lengte en schep met een lepel de pitten en draden eruit. Smeer de open kanten goed in met gesmolten kokosolie en geef ze een flinke snuf vers gemalen peper & zout. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze gedurende 60 minuten af op 180 graden.
Snijd de granaatappel door de midden en kneus deze rondom in een ruime mengkom (pas op voor je kleding). Tik dan met de achterkant van een lepel alle pitjes eruit. Zeef de pitjes eruit en bewaar het sap in de mengkom. Bewaar de pitjes apart.
Snijd de muntbladeren fijn en meng deze, samen met een theelepel Ras el hanout, met het granaatappelsap.
Als de pompoen nog 10 minuten hoeft, snijd dan de kip in stukken en de prei in zo dun mogelijke ringetjes. Verhit op hoog vuur de koekenpan tot deze dampend heet is, voeg dan een klein beetje kokosolie toe en verdeel de kip over de pan. Laat de kip ongeveer 2 minuten hard bakken zonder eraan te zitten, zodat deze mooi bruin wordt.
Voeg dan de prei toe en roer alles door. Bak de prei 1 minuut mee en voeg 1 theelepel Ras el hanout en peper en zout toe.
Haal de pompoen uit de oven en check of ze gaar zijn door er met een lepel of vork in te steken. Als dit makkelijk gaat, schep dan met een lepel het vruchtvlees eruit, maar niet alles. Zorg ervoor dat er nog iets aan de randen blijft zitten zodat hij stevig blijft.
Schep de inhoud van de pompoen in de bak met granaatappelsap, munt en Ras el hanout en meng goed door. Geef de open pompoen nog een snufje peper en zout en schep dan de massa weer terug. Top af met de kip en granaatappelpitjes.