Ga terug
+ servings

Gevulde flespompoen

Nu de herfst officieel is aangebroken, is het eindelijk tijd om deze prachtige herfstknollen weer te mogen omarmen. We hebben het natuurlijk over de pompoen. Bij ons thuis hangt de moestuin er ook weer vol mee :)
Wij zijn er echt dol op en je kunt er alle kanten mee op. We gebruiken het regelmatig voor zoete baksels, maar natuurlijk ook voor hartige dingen. Pompoensoep is een oude klassieker, maar deze gevulde pompoen is naar onze mening de overtreffende trap hiervan. Deze smaken stellen nooit teleur, en zo ook niet in dit heerlijke gerecht.
Het is erg simpel te maken, maar het heeft alleen een tijdje nodig voordat de pompoen gaar is. Terwijl deze in de oven zit (of op de BBQ ligt :), kun jij ondertussen nog even rustig iets anders doen voor jezelf.
Wij zijn in ieder geval van mening dat deze gevulde pompoen het ideale herfstgerecht is waarvan jij een grote glimlach op je gezicht krijgt. Probeer hem dus snel uit!
Active Time15 minuten
Tijd in de oven1 uur
Totale tijd1 uur 5 minuten
Gang: BBQ, Diner, Hoofdgerecht
Keuken: HFW, Midden-Oosters
Trefwoord: Hartig, Kip
Yield: 2

Equipment

  • oven
  • ovenplaat
  • Bakpapier
  • Ruime mengkom
  • Zeef

Materials

  • 1 flespompoen het liefst biologisch
  • 1 eetlepel kokosolie gesmolten
  • Peper & (Keltisch) zeezout
  • 1 granaatappel
  • 1 handje muntbladeren
  • 2 theelepels Ras el hanout kruidenmengsel
  • 200 gram kippendijen biologisch
  • 1 prei

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Halveer de flespompoen in de lengte en schep met een lepel de pitten en draden eruit. Smeer de open kanten goed in met gesmolten kokosolie en geef ze een flinke snuf vers gemalen peper & zout. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze gedurende 60 minuten af op 180 graden.
  • Snijd de granaatappel door de midden en kneus deze rondom in een ruime mengkom (pas op voor je kleding). Tik dan met de achterkant van een lepel alle pitjes eruit. Zeef de pitjes eruit en bewaar het sap in de mengkom. Bewaar de pitjes apart.
  • Snijd de muntbladeren fijn en meng deze, samen met een theelepel Ras el hanout, met het granaatappelsap.
  • Als de pompoen nog 10 minuten hoeft, snijd dan de kip in stukken en de prei in zo dun mogelijke ringetjes. Verhit op hoog vuur de koekenpan tot deze dampend heet is, voeg dan een klein beetje kokosolie toe en verdeel de kip over de pan. Laat de kip ongeveer 2 minuten hard bakken zonder eraan te zitten, zodat deze mooi bruin wordt.
  • Voeg dan de prei toe en roer alles door. Bak de prei 1 minuut mee en voeg 1 theelepel Ras el hanout en peper en zout toe.
  • Haal de pompoen uit de oven en check of ze gaar zijn door er met een lepel of vork in te steken. Als dit makkelijk gaat, schep dan met een lepel het vruchtvlees eruit, maar niet alles. Zorg ervoor dat er nog iets aan de randen blijft zitten zodat hij stevig blijft.
  • Schep de inhoud van de pompoen in de bak met granaatappelsap, munt en Ras el hanout en meng goed door. Geef de open pompoen nog een snufje peper en zout en schep dan de massa weer terug. Top af met de kip en granaatappelpitjes.