Linzensoep

 

Linzensoep

Soep is sowieso een favoriet van ons, maar deze soep is een complete maaltijd. Linzen zijn erg voedzaam en bij het zelf bereiden met bonenkruid maak je ze echt heel gezond omdat de anti-nutriënten dan worden afgebroken. Super makkelijk te maken en heerlijk op een koude winterdag.
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Gang Soep
Porties 4

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 250 gram groene linzen
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 uien
  • 20 gram gember
  • 3 tenen knoflook
  • 150 gram zoete aardappel
  • 150 gram wortel
  • 150 gram paprika naar keuze
  • 250 gram tomaten
  • 15 gram tomatenpuree biologisch
  • 200 ml gezeefde tomaten
  • 1 eetlepel bonenkruid
  • 7 gram koriander
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 tl ras el hanout of 1 tl kaneel
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 tl gerookt paprika poeder
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Begin met het grof snijden van alle producten, behalve de zoete aardappel, paprika en wortel.
  • Rooster nu in een droge koekenpan ongeveer 3 minuten de komijnzaad en korianderzaad. Meng dit met de andere specerijen in een kommetje
  • Begin nu met het fruiten van de uien in een ruime kookpan, waar makkelijk 3 liter soep in past
  • Als de uien zacht beginnen te worden voeg je de gember, knoflook en de tomaten toe
  • Bak dit eventjes kort door en voeg dan de linzen en het bonenkruid toe. Bak dit ook even door en voeg dan de tomatenpuree toe met de specerijen
  • Bak dit ongeveer 30 seconden door en giet dan de kokosmelk erbij en vervolgens de bouillon
  • Voeg de koriander en gezeefde tomaten toe en roer alles goed door
  • Breng de soep aan de kook en kook de soep net zo lang als op de verpakking van de linzen beschreven staat
  • Snijd ondertussen de wortel en de zoete aardappel in gelijke stukken en de paprika in grote stukken
  • Zodra de linzen gaar zijn kun je de soep pureren met de staafmixer. Let op dat je de soep echt helemaal mooi glad pureert
  • Voeg nu de groenten toe aan de soep en laat deze er in garen. Zodra de wortel en de zoete aardappel gaar zijn, is de soep klaar

Delen:

Geschreven door:

Foto van Mandy en Jerry
Mandy en Jerry

Eigenaar

Ontdek onze  laatste recepten

Zuivelvrije kaas met dadel-rozemarijn chutney

glutenvrije-pitabroodjes

Glutenvrije pitabroodjes

Geroosterde zoete aardappel met bietenhummus en gepocheerd ei