Kikkererwtensoep

Kikkererwtensoep

Kikkererwtensoep

Het is raadzaam niet elke dag dierlijke producten te eten. Een paar dagen veganistisch eten in de week is geen slecht idee. Zowel voor je lichaam, als voor het milieu en het dierenwelzijn is het goed om zo nu en dan alle dierlijke producten even links te laten liggen. Maar het is dan natuurlijk wel belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Peulvruchten zijn dan vaak de bekendste keuze. Maar gekookte peulvruchten zijn nou ook weer niet zo spectaculair. Probeer daarom eens deze overheerlijke kruidige soep van kikkererwten! Rijk aan eiwitten en zeer voedzaam.
Voorbereidingstijd 8 uur
Bereidingstijd 2 uur
Gang Diner, lunch, Voorgerecht
Keuken Midden-Oosters
Porties 4

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 200 gram kikkererwten gedroogd
  • 1 courgette in stukken
  • 4 tomaten in stukken
  • 20 gram gember in stukken
  • 2 eetlepels groente bouillon poeder biologisch
  • ½ eetlepel bonenkruid
  • eetlepel ras el hanout
  • 3 liter water
  • 1 hand muntbladeren

Ter garnering

  • tuinkers
  • kokosmelk

Instructies
 

  • Zet de kikkererwten in de soeppan met het water, bonenkruid en het bouillonpoeder en laat het een nacht in de koelkast staan
  • Kook de volgende dag de kikkererwten gaar in 1,5 uur tijd op zacht vuur
  • Voeg nu de overige ingrediënten toe en kook alles nog 30 minuten mee
  • Haal de staafmixer door de soep en maal alles helemaal fijn
  • Top de soep af met wat tuinkers en kokosmelk

Delen:

Geschreven door:

Foto van Mandy en Jerry
Mandy en Jerry

Eigenaar

Ontdek onze  laatste recepten

Zuivelvrije kaas met dadel-rozemarijn chutney

glutenvrije-pitabroodjes

Glutenvrije pitabroodjes

Geroosterde zoete aardappel met bietenhummus en gepocheerd ei