Wat is kantelsoep in hemelsnaam? Nou, we kunnen je vertellen, dat is het volgende 🙂
September is de maand waarin we overgaan van de zomer naar de herfst – het grootste kantelpunt naar onze mening. Maar in de maand september staan de tuinen op springen met alle producten die nu vers uit de grond komen!
En die producten gebruiken we maar al te graag, vandaar dat we er deze overheerlijke ‘kantelsoep’ van hebben gemaakt. We hopen dat je begrijpt waarom we deze zo genoemd hebben, en anders moet je hem maar proeven. Dan zul je meteen begrijpen wat wij hiermee bedoelen 😉
De voedingswaarden liegen er niet om. Een kommetje van deze soep voorziet jou al van ruim 500 gram groente, je bent dus meteen klaar voor de rest van de dag. We roepen altijd dat 500 gram groente niet haalbaar is in één maaltijd, maar hier komen wij op terug 🙂
Geniet lekker van deze kantelsoep en de hoeveelheid vitaliteit dat slechts één kommetje met zich meebrengt!
Groene maaltijdsoep met gewokte champignons en een gekookt eitje
Benodigdheden
- 1 Ruime soeppan
Ingrediënten
- 1 prei
- 2 teentjes knoflook
- 2 flinke eetlepels grasboter
- 1 glas witte wijn
- 4 eetlepels groentebouillon poeder biologisch
- 2 courgettes
- 1 knolselderij
- 3 stengels bleekselderij
- 200 gram spinazie
- 20 gram dille
Topping
- 4 eieren biologisch
- 2 puntpaprika's
- 250 gram champignons
- 1 eetlepel grasboter
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel sojasaus biologisch
- 1 eetlepel honing
Instructies
- Breng 1,7 liter water aan de kook.
- Snijd de prei fijn en hak de knoflook fijn. Verwarm de soeppan met 1 eetlepel boter en fruit de prei hier even kort in. Voeg dan de knoflook toe, fruit dit 1 minuut mee en giet dan het glas witte wijn in de pan. Laat inkoken voor 5 minuten.
- Schil en snijd ondertussen alle andere groenten in stukken. Giet dan het kokend water in de pan en voeg het groentebouillon poeder en alle gesneden groenten toe, behalve de spinazie en dille. Kook alles zo'n 20 tot 30 minuten door.
- Zet ondertussen de eieren op en kook ze zo'n 4 tot 5 minuten, net hoe hard je ze wilt. Laat ze daarna schrikken en pel en halveer ze.
- Snijd dan de puntpaprika in ringetjes en halveer de champignons. Bak de puntpaprika even kort aan in de boter en haal ze uit de pan. Bak dan de champignons mooi bruin in 5 minuten, voeg de knoflook toe, bak nog 1 minuut door en voeg dan de sojasaus en honing toe. Bak dit nog 30 seconden en haal uit de pan.
- Voeg de dille toe aan de soep en haal de staafmixer er doorheen. Voeg steeds wat spinazie toe tot alles er doorheen is en maal helemaal egaal glad. Proef de soep en voeg eventueel nog wat extra bouillonpoeder of dille toe.
- Als alles mooi glad is gemengd, voeg dan nog een flinke eetlepel boter toe en maal de soep dan helemaal romig glad.
- Top af met het gekookte ei, de paprika en de champignons.