Bloemkool-amandel soep
Brrrr, wat is het koud deze week❄. Speciaal voor deze koude herfst maanden hebben we deze soep bedacht. Heerlijk onder een warme deken bij de open haard genieten van een herfst soep. Klinkt dat niet goed? Deze bloemkool-amandel soep is een heerlijk gebalanceerde soep. In deze tijd moeten we toch maar zelf de slingers ophangen en met deze soep is het gegarandeerd feest bij jou thuis. Geniet ervan en vergeet niet je resultaat te delen met ons ????.
Bereidingstijd 1 uur uur
Gang Hoofdgerecht, lunch, Soep
Porties 4 Personen
Benodigdheden
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 150 gram rauwe amandelen
- 200 ml kokosmelk
- 1,8 liter kokend water
- 4 blokjes groente bouillon biologisch
- 4 takjes tijm vers
- 1 bakje tuinkers
- snuf zwarte peper
Instructies
- Breng het water aan de kook met de bouillon blokjes en de kokosmelk
- Snijd de bloemkool, inclusief de steel, in stukken en voeg dit toe aan de bouillon samen met de amandelen en de hele takjes tijm
- Kook de soep 30 minuten zachtjes door
- Verwijder de takjes en blender de soep tot de amandelen goed fijn zijn. Dit kan even duren
- Breng de soep op smaak met wat vers gemalen zwarte peper en garneer af met de tuinkers