Kikkererwtensoep
Het is raadzaam niet elke dag dierlijke producten te eten. Een paar dagen veganistisch eten in de week is geen slecht idee. Zowel voor je lichaam, als voor het milieu en het dierenwelzijn is het goed om zo nu en dan alle dierlijke producten even links te laten liggen. Maar het is dan natuurlijk wel belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Peulvruchten zijn dan vaak de bekendste keuze. Maar gekookte peulvruchten zijn nou ook weer niet zo spectaculair. Probeer daarom eens deze overheerlijke kruidige soep van kikkererwten! Rijk aan eiwitten en zeer voedzaam.
Voorbereidingstijd 8 uur uur
Bereidingstijd 2 uur uur
Gang Diner, lunch, Voorgerecht
Keuken Midden-Oosters
Porties 4
Benodigdheden
- Ruime soeppan
Ingrediënten
- 200 gram kikkererwten gedroogd
- 1 courgette in stukken
- 4 tomaten in stukken
- 20 gram gember in stukken
- 2 eetlepels groente bouillon poeder biologisch
- ½ eetlepel bonenkruid
- 1½ eetlepel ras el hanout
- 3 liter water
- 1 hand muntbladeren
Ter garnering
- tuinkers
- kokosmelk
Instructies
- Zet de kikkererwten in de soeppan met het water, bonenkruid en het bouillonpoeder en laat het een nacht in de koelkast staan
- Kook de volgende dag de kikkererwten gaar in 1,5 uur tijd op zacht vuur
- Voeg nu de overige ingrediënten toe en kook alles nog 30 minuten mee
- Haal de staafmixer door de soep en maal alles helemaal fijn
- Top de soep af met wat tuinkers en kokosmelk