Koolrabi-broccoli soep met witvis

Koolrabi-broccoli soep met witvis

YES, het soepseizoen is weer begonnen! De regen tikt tegen de ruiten en de kachel staat weer aan. Altijd even wennen in het begin - vooral dat het ´s ochtends nog donker is als de wekker gaat - maar wel weer lekker knus. Als ik aan herfst denk, denk ik aan soep. En laat soep nou één van de makkelijkste manieren zijn om je groente binnen te krijgen! Echt ongelooflijk. Je eet 2 koppen soep en je bent gewoon 200 - 400 gram groente verder, zonder dat je het door hebt! Dit vind ik nou de kunst van bereiding. De meeste mensen - waaronder ik zelf - vinden er niks aan om 250 gram gekookte broccoli te eten. En dan te bedenken dat je een groot gedeelte van de vitamines door het putje spoelt bij het afgieten ervan! Maar stop die broccoli in een soep, met wat kruiden en smaakmakers, en haal de blender erdoor en je hebt opeens een heerlijk prutje boordevol vitamines, mineralen en fyto-nutriènten. Dat vind ik nou de kracht van bereiding.
Er zijn natuurlijk tal andere manieren om bijvoorbeeld een broccoli te bereiden en hem in zijn waarde te laten, zoals uit de oven of door de roerbak. Maar veel mensen struggelen gewoon met de structuur van groente en hebben enorm veel baat bij een soep. Zorg er wel altijd voor dat je een soep voorziet van hele structuren er in voor het kauwwerk. Dit is essentieel, omdat de spijsvertering in de mond begint. Als je spijsverteringsenzymen in de mond niet worden aangemaakt, kan dat een nadeel hebben op de verdere spijsvertering in het lichaam.
Ook nu dagen we je uit om wat uit je comfortzone te gaan, door gebruik te maken van koolrabi. Dit is waarschijnlijk een product wat je niet dagelijks eet - en dat is goed! Want variatie is het geheim van vitaliteit.
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Bijgerecht, Voorgerecht
Keuken HFW
Porties 4

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 1 koolrabi
  • 1 broccoli
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik kokosmelk
  • 40 gram koriander
  • 4 eetlepels kerrie madras kruidenmengsel
  • 6 eetlepels sojasaus biologisch
  • 300 gram witvis bij voorkeur zeebaars, zonder huid
  • 1 liter kokend water
  • Groente kiemen optioneel

Instructies
 

  • Zet de pan met water op
  • Was de broccoli en snijd hem, inclusief het steeltje, in gelijke stukken
  • Voeg toe aan de pan
  • Schil de koolrabi en snijd hem in gelijke stukken, voeg ook toe aan de pan
  • Pel de knoflook en voeg samen met de koriander, kokosmelk, kerriekruiden en sojasaus toe aan de pan
  • Roer alles goed door en laat ongeveer 15-20 minuten gaar koken
  • Snijd ondertussen de witvis in stukjes
  • Haal de staafmixer er doorheen tot alles helemaal fijngemalen is
  • Zet weer op voeg de stukjes witvis toe
  • Als de stukjes vis gaar zijn, proef dan de soep en voeg eventueel nog wat sojasaus en kerriekruiden toe
  • Garneer af met de groente kiemen

Delen:

Geschreven door:

Foto van Mandy en Jerry
Mandy en Jerry

Eigenaar

Ontdek onze  laatste recepten

Zuivelvrije kaas met dadel-rozemarijn chutney

glutenvrije-pitabroodjes

Glutenvrije pitabroodjes

Geroosterde zoete aardappel met bietenhummus en gepocheerd ei