Maaltijdsoep van tomaat met salie en gerookte makreel

Maaltijdsoep_van_tomaat_met_salie_en_gerookte_makreel

Makkelijk avondeten: een heerlijke maaltijdsoep van tomaat met salie en gerookte makreel. Heerlijk als je van een voedende warme soep houdt, die afgemaakt is met makreel en heerlijk gekruid is met salie.

Deze maaltijdsoep van tomaat werkt meditatief

Deze soep zit bomvol groente, maar dat is niet alles. Er zit namelijk ook salie in, wat een waanzinnig kruid is om tot rust te komen. Salie draagt namelijk bij aan de productie van GABA, een neurotransmitter die een remmende functie heeft op ons zenuwstelsel. Het kalmeert dus het lichaam en verlaagt stress en angst.

Verwen je hersenen met deze soep

We toppen deze soep af met gerookte makreel. En naast dat het een enorme bom aan smaak en eiwit is, is het ook een prachtige bron van omega 3 vetzuren. Onze hersenen zijn dol op omega 3 vetzuren en hebben deze ook hard nodig. Dankzij omega 3 vetzuren hebben wij ons kunnen ontwikkelen als mens, dus we mogen dit veel eten.

Dit is een heerlijke complete soep om te eten als avondeten, je hoeft er echt niks bij te hebben 🙂

Maaltijdsoep van tomaat met salie en gerookte makreel

Bereidingstijd 40 minuten
Gang Diner, Soep
Keuken Italiaans
Porties 4

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel grasboter
  • 8 blaadjes salie of meer
  • 750 gram cherrytomaatjes
  • 750 ml groentebouillon biologisch
  • 150 gram snijbonen
  • 100 gram spinazie
  • 200 gram gerookte makreelfilet
  • Peterselie optioneel, ter garnering

Instructies
 

  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Snijd de ui in dunne ringen en hak/pers de knoflook fijn. Bak deze aan in de boter voor een paar minuten, tot de ui glazig is. Roer regelmatig.
  • Snijd ondertussen de salie fijn en voeg deze toe aan de pan. Voeg, als de ui glazig is, ook de cherrytomaatjes toe en plet deze met behulp van de stamppot stamper.
  • Als al het vocht uit de tomaatjes is, laat dat dan inkoken en roer regelmatig even door.
  • Snijd ondertussen de snijbonen in dunne plakjes.
  • Als het vocht van de tomaatjes grotendeels is ingekookt, voeg dan de bouillon toe en haal de staafmixer er doorheen tot het een gladde soep is.
  • Voeg dan de gesneden snijbonen en spinazie toe. Laat dit gaar koken in ongeveer 10 minuten op hoog vuur.
  • Proef de soep en breng eventueel extra op smaak met bouillonpoeder, salie of wat oregano als je dat in huis hebt.
  • Top af met de gerookte makreel en eventueel wat peterselie. Enjoy!

Delen:

Geschreven door:

Foto van Mandy en Jerry
Mandy en Jerry

Eigenaar

Gerelateerde recepten:

blondie

Sinaasappel blondie

Ontdek onze  laatste recepten

Zuivelvrije kaas met dadel-rozemarijn chutney

glutenvrije-pitabroodjes

Glutenvrije pitabroodjes

Geroosterde zoete aardappel met bietenhummus en gepocheerd ei