Oosterse zoete aardappelsoep
Het is een frisse zoete aardappelsoep met een heerlijke Oosterse tint. Je kunt hem achteraf nog wat zuurder of pittiger maken door er wat limoen of peper aan toe te voegen. Voor ieder zijn ding dus!
Bereidingstijd 45 minuten min
Gang Hoofdgerecht, lunch
Porties 4
Benodigdheden
Ingrediënten
- 500 gram zoete aardappel
- 500 gram tomaten
- 8 eieren gekookt en gepeld
- 25 gram gember
- 2 teentjes knoflook
- 1 stengel citroengras
- 1 blikje tomaten puree biologisch
- 100 gram taugé
- ½ limoen
- 10 gram koriander en extra ter garnering
- 1 rode peper in ringen
- 400 ml kokosmelk
- 1,5 liter kokend water
- 3 blokjes groente bouillon biologisch
- peper en zout
Instructies
- Stop de tomaten, tomatenpuree, knoflook, gember en koriander in de blender en maal het goed fijn
- Giet het mengsel in de kookpan
- Snijd de citroengras over de lengte doormidden, maar houd het kontje er aan zodat hij aan elkaar blijft zitten
- Zet op hoog vuur gedurende 10 minuten en roer af en toe door
- Snijd ondertussen de zoete aardappel in kleine blokjes
- Voeg de kokosmelk en de bouillon toe en breng aan de kook
- Voeg de zoete aardappel toe en laat 10 minuten koken
- Steek met een vork de eieren rondom in en voeg ze toe aan de soep
- Laat nog ongeveer 5 minuten koken tot de zoete aardappel goed gaar is
- Proef de soep en breng evt. op smaak met peper en zout
- Dien op met een klein beetje taugé, peper ringen, korianderblaadjes en evt. nog wat limoensap