Sinaasappel blondie

blondie

Een overheerlijke smeuïge zoete cake, zonder suiker? Ja echt, we liegen niet. Maak kennis met onze sinaasappel blondie! Deze blondie ontstond uit een spontane bui, waarin we zin hadden om lekker iets te bakken. En nooit gedacht dat daar de lekkerste cake uit zou komen die we ooit gemaakt hebben. We hebben hier ook een leuke Reel van gemaakt, zodat je kan zien hoe je hem maakt.

Wat is een blondie van sinaasappel

Eigenlijk is een blondie het tegenovergestelde van een brownie. Een brownie is bruin, een blondie is licht. Maar in tegenstelling tot een brownie, bevat deze blondie geen chocola. En geloof ons, dat is ook helemaal niet nodig. Want in plaats van chocola gebruiken wij iets wat veel lekkerder is; sinaasappel. Deze frisse smaak geeft echt een enorme beleving aan deze cake. Dit geeft enorm veel smaak en lift je maaltijden echt op. Via deze sheet weet je altijd de juiste smaakmakers en kruiden in te zetten om je gerechten tot leven te brengen.

Hij is ook gemaakt van kastanjemeel, wat erg zoet is van zichzelf. Dit geeft dus ook enorm veel smaak aan deze blondie, wat het in combinatie met sinaasappel echt onweerstaanbaar maakt. Wij wilden graag wat porties invriezen, maar toen er later visite kwam ging alles binnen no-time op 😉

Sinaasappel blondie

Bereidingstijd 15 minuten
Tijd in de oven 25 minuten
Gang Baksel, Tussendoortje
Keuken HFW
Porties 16 stuks

Benodigdheden

  • Steelpannetje
  • Ruime mengkom
  • Citrusrasp/fijne rasp
  • garde
  • Ovenschaal + bakpapier
  • Siliconen spatel/pannenlikker om glad te strijken

Ingrediënten
  

  • 80 gram kokosolie
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 6 eetlepels water
  • 1 eetlepel baking soda
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 2 theelepels vanille extract
  • 5 eetlepels amandeldrink
  • 100 gram agavesiroop
  • 200 gram amandelmeel
  • 200 gram kastanjemeel (Ekoplaza)of amandelmeel, als je dit niet kunt vinden
  • 100 gram rozijnen
  • 1 biologische sinaasappel voor het rasp

Instructies
 

  • Smelt de kokosolie in het steelpannetje en verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng in een kommetje de 2 eetlepels chiazaad met 6 eetlepels water en laat dit 5 minuten wellen. Meng in een ander kommetje de baking soda met de appelazijn en laat dit even bruisen.
  • Meng in de mengkom de gesmolten kokosolie, vanille extract, amandeldrink en agavesiroop goed door met de garde.
  • Voeg het amandelmeel, kastanjemeel, de rozijnen, de gewelde chiazaadjes en het azijn-baking soda mengsel toe. Rasp ook het kleur van de sinaasappel en kneed het goed door met je handen tot het een stevig beslag is.
  • Stort de massa in een met bakpapier beklede ovenschaal en druk het goed de hoekjes in. Strijk het daarna helemaal glad en egaal met de spatel en knip de overtollige randjes bakpapier af.
  • Bak af voor 20 – 25 minuten, tot hij goed terugveert als je hem induwt, en laat hem afkoelen voor ongeveer een uur. Snijd hem dan aan en eet smakelijk 🙂
Trefwoord Baksel, Sinaasappel blondie

Delen:

Geschreven door:

Foto van Mandy en Jerry
Mandy en Jerry

Eigenaar

Ontdek onze  laatste recepten

Zuivelvrije kaas met dadel-rozemarijn chutney

glutenvrije-pitabroodjes

Glutenvrije pitabroodjes

Geroosterde zoete aardappel met bietenhummus en gepocheerd ei