Warme havermout met appel compote

Warme-havermout-met-appel-compote

Deze warme havermout met een geurige appelcompote is ons absolute lievelingsontbijt. We vinden het heerlijk om warm te ontbijten, en dit ontbijt biedt de perfecte bodem voor de rest van de dag.

Waarom is dit een goed begin van de dag?

Dit ontbijt zit bomvol vezels, eiwitten, vitamines, gezonde vetten én groente – wat sowieso al een fantastisch begin is van de dag. Je bent verzadigd tot in de middag en je barst van de energie.

Waarom gaat er eiwitpoeder in?

Als we dit er niet in doen, is het ontbijt erg rijk aan koolhydraten. En ’s ochtends wil je de dag het liefst starten met een portie eiwit, zodat de bloedsuikerspiegel niet zo wordt belast. Daarom maken we graag gebruik van eiwitpoeder, want dit biedt een mooie hoeveelheid extra eiwitten bij het ontbijt.

Hoe kom ik aan lekkere granola?

Hier hebben wij een fantastisch recept voor. Wij maken granola altijd zelf, zodat we weten wat we erin stoppen. En een granola die net zo lekker is als die van ons heb ik in de supermarkt nog nooit gevonden 😉

Warme havermout met appel compote

Bereidingstijd 15 minuten
Gang Ontbijt
Porties 2

Benodigdheden

Ingrediënten
  

Appel compote

  • 1 appel
  • 100 ml water
  • 50 gram rozijnen
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden

Havermout

  • 100 gram wortel
  • 400 ml amandeldrink
  • 50 gram havermout
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel gemalen kardemom
  • 1 scoop veganistisch proteïnepoeder

Topping

  • 60 gram granola
  • 2 theelepels notenpasta
  • 2 blokjes pure chocolade (>70%)

Instructies
 

  • Schil de appel en rasp deze grof op de blokrasp. Doe de geraspte appel met het water, de rozijnen en koekkruiden in de koekenpan en verwarm tot de appel zacht is.
  • Schil de wortel en rasp deze op het raspblok. Doe de wortel met 300 ml amandelmelk (dus bewaar 100 ml), de havermout, het gemberpoeder en de kardemom in de steelpan en breng aan de kook. Roer regelmatig door en als het pruttelt, laat dan 3 minuten garen. Voeg er dan de overige amandeldrink en het proteïnepoeder aan toe en roer door.
  • Schep de havermout in de schaaltjes en top af met de appel compote, notenpasta, granola en een blokje chocola – deze kun je er lekker doorheen roeren. Eet smakelijk!

Delen:

Geschreven door:

Foto van Mandy en Jerry
Mandy en Jerry

Eigenaar

Ontdek onze  laatste recepten

Zelfgemaakte mosterd

Doperwten-muntpuree met geroosterde aubergine

glutenvrij-flatbread-met-bieten-hummus

Glutenvrij flatbread met bietenhummus