Healthy kapsalon

Healthy-kapsalon

Wie zegt dat een kapsalon ongezond is? Met deze kapsalon hoef jij je niet schuldig te voelen, in tegendeel. Deze kapsalon versterkt jouw immuunsysteem, jouw hormonale systeem, energieniveau, darmen en gelukstoestand 🙂

En dat is nog niet alles. Deze kapsalon is namelijk ook nog eens om je vingers bij af te likken! In tegenstelling tot een normale kapsalon komen hier veel meer smaaksensaties samen, waardoor het alles behalve eentonig is. Een dikke vette aanrader dus als je het ons vraagt 😉

En je zult wat knoflooksaus overhouden, maar dat is helemaal geen straf! Want dit is een knoflooksaus waar je je ook absoluut niet schuldig om hoeft te voelen. Op basis van extra vierge olijfolie maakt dit een fantastische bron van omega 9 vetzuren die ons immuunsysteem, onze cellen en onze organen versterken. En bovendien is het gewoon hartstikke lekker bij vrijwel alles wat je maar kunt bedenken! 

Healthy kapsalon

Gang Diner
Keuken HFW
Porties 2

Benodigdheden

  • oven
  • ovenplaat
  • Bakpapier
  • Ovenschaal
  • Maatbeker
  • Fijne rasp

Ingrediënten
  

  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 1 theelepel kurkuma gedroogd
  • 200 gram zoete aardappel
  • 2 eetlepels kokosolie gesmolten
  • Snuf zeezout
  • 200 gram oesterzwam
  • 1 theelepel knoflookpoeeder
  • 1 theelepel harissa kruidenmengsel
  • 0,5 limoen
  • 125 ml rode wijnazijn
  • 1 theelepel agavesiroop
  • rodekool
  • 1 handje ananasblokjes
  • ½ avocado
  • paar blaadjes munt eventueel

Knoflookdressing

  • ½ eetlepel citroensap
  • ½ eetlepel azijn naar keuze
  • ¼ theelepel zeezout
  • 125 ml olijfolie extra vierge
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel honing

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de 100 gram zilvervliesrijst, samen met 200 ml water, de kurkuma en een snuf zout, in een steelpannetje en dek deze af met een deksel. Breng de inhoud aan de kook en zet zodra het water kookt het vuur laag (til de deksel er niet af, je ziet wanneer het kookt als er stoom onder de deksel door komt). Laat dan net zolang koken als op de verpakking staat aangegeven.
  • Snijd de zoete aardappel in frieten en meng deze met een eetlepel gesmolten kokosolie en peper en zout op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak af voor 20 minuten.
  • Snijd de oesterzwammen in reepjes en meng met een eetlepel kokosolie, de knoflookpoeder, harissa, limoen en een snuf zeezout en meng goed door in een ovenschaal. Bak ze dan ongeveer 10 tot 15 minuten af tot ze een vlezige kebab structuur hebben.
  • Meng de rode wijnazijn met 125 ml water en de agavesiroop tot deze is opgelost. Snijd de rode kool in dunne reepjes en leg deze in het azijn mengsel.
  • Voeg voor de knoflooksaus de citroensap, azijn, zeezout en olijfolie toe aan de maatbeker. Rasp het teentje knoflook hier doorheen en haal dan vanaf de bodem de staafmixer heel langzaam naar boven. Hierdoor maak je er een mayonaise van. Roer op het einde de honing er doorheen.
  • Snijd als laatste de ananas en avocado in blokjes en voeg dan alles samen als een healthy vegan kapsalon 🙂
Trefwoord Hartig, Veganistisch, Vegetarisch

Delen:

Geschreven door:

Foto van Mandy en Jerry
Mandy en Jerry

Eigenaar

Ontdek onze  laatste recepten

snelle-quiche

Snelle quiche met broccoli en Parmezaan

courgette-friet

Courgette-Parmezaan friet met snelle mayo

suikervrije-frappuchino

Suikervrije frappuchino met kokos en vanille