Gouden ontbijtcake

Gouden ontbijtcake klinkt misschien beter dan dat het daadwerkelijk zou smaken, maar dat is in dit geval zeker niet zo. Als je een hap neemt van deze overheerlijke ontbijtcake, snap jij precies wat wij hiermee bedoelen!

Wat is een gouden ontbijtcake?

We hebben deze cake gevuld met allemaal overheerlijke en vooral gezonde producten. Denk aan banaan, havermout, eiwitpoeder, wortel en appel. Door deze producten heb je helemaal geen suiker nodig, en zit deze cake vol met vezels en proteïne!

Waarom is deze ontbijtcake zo handig?

Deze ontbijtcake is ideaal om in porties in je vriezer te bewaren. Je hebt in 1 cake namelijk meteen 8 porties voor ontbijt op voorraad, welke perfect uitgebalanceerd is tussen de juiste hoeveelheid eiwitten, vetten en koolhydraten om je dag te starten!

Je kunt gemakkelijk voor het slapen gaan 1 stukje uit de vriezer halen voor de volgende dag, en/of zachtjes opwarmen in een pannetje met de deksel erop.

Wil je meer van dit soort recepten?

Dan is ons gratis receptenboekje top voor jou! Hierin vind je meer dan 20 gezonde recepten, zonder gluten en lactose. Je kunt hem hieronder gratis downloaden!

Gouden ontbijtcake

Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 40 minuten
Gang Ontbijt
Porties 8 porties

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Ovenschaal + bakpapier

Ingrediënten
  

  • 3 rijpe bananen
  • 160 gram havermeel
  • 80 gram veganistisch eiwitpoeder
  • 10 gram wijnsteen bakpoeder
  • 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 2 eieren
  • 150 ml amandeldrink
  • Snuf zout
  • 200 gram geraspte wortel
  • 2 appels
  • 40 gram pure chocolade minimaal 72%

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
  • Prak 2 van de 3 bananen in de mengkom en meng deze met het havermeel, eiwitpoeder, bakpoeder, koekruiden, kaneel, eieren, amandeldrink en een snuf zout tot een egaal beslag.
  • Rasp de wortel en snijd de appel in blokjes van 1 cm. Hak de chocolade in stukjes. Meng dit met het beslag en doe dit in de met bakpapier beklede ovenschaal. Strijk glad en halveer de overige banaan in de lengte. Duw deze in het beslag als topping en strooi er wat kaneel overheen. Bak af voor 35 tot 45 minuten, tot hij mooi stevig is.
  • Snijd de cake in 8 stukken en vries de overige stukken eventueel in voor later. Je kunt ze in een pannetje met een deksel erop zachtjes opwarmen om te laten ontdooien.

Delen:

Geschreven door:

Foto van Mandy en Jerry
Mandy en Jerry

Eigenaar

Ontdek onze  laatste recepten

Glutenvrije quiche van biet met vegan Parmezaan

pastinaak-friet-met-rode-bietendip

Pastinaak friet met frisse dip van biet

Boerenkool Saag Curry